Wat is Booking Engine Optimalisatie (BEO)?

De term SEO (Search Engine Optimisation) is zeer wijdverbreid. SEO is het proces om een hogere ranking voor een website op een zoekmachine te creëren. BEO is het creëren van een hogere ranking voor een accommodatie op een OTA (Online Travel Agency) via een handig algoritme.

Booking Engine Optimalisatie, de sleutel tot uw revenue strategie.

De term SEO (Search Engine Optimisation) is zeer wijdverbreid. SEO is het proces om een hogere ranking voor een website op een zoekmachine te creëren. BEO is het creëren van een hogere ranking voor een accommodatie op een OTA (Online Travel Agency) via een handig algoritme.

De grootste misvatting onder uitbaters is dat hun positie op een OTA (zoals airbnb, booking,com, expedia, etc...) alleen afhangt van de score die klanten hen geven. Veel uitbaters richten zich daarom puur op een zo hoog mogelijke score met een uitstekende service. Helaas is de reviewscore slechts een klein onderdeel van hoe het algoritme van boekingswebsites accommodaties opsomt. Het algoritme dat boekingswebsites gebruiken is net zo complex als het algoritme dat Google gebruikt om hun websites te rangschikken.

In het afgelopen jaar hebben we een algoritme gemaakt dat accommodaties op OTA's optimaliseert. We ontwikkelden dit algoritme terwijl we werkten voor een B&B in Brugge. Voor deze B&B konden we in 2021 betere omzetcijfers, een hogere bezettingsgraad, een hogere dagprijs en meer boekingen presenteren dan in het vergelijkingsjaar (2019). Belangrijk om weten is dat de betere cijfers werden behaald in een volle coronacrisis en een tweede Belgische lockdown. We zijn er dan ook trots op dat we pioniers zijn op het gebied van BEO. Zowel de term als het algoritme werden gecreëerd door Loreca.

Het bestaan van het algoritme betekent dat het perfect mogelijk is om uw accommodatie hoger te waarderen. Dit betekent dat als klant X zoekt naar de regio waarin de accommodatie zich bevindt, deze een veel grotere kans heeft om hoger in de zoekresultaten te komen dan zijn concurrenten.

Uiteraard heeft dit direct invloed op de maandelijkse omzet, de bezettingsgraad, de dagprijs en het aantal boekingen. Met BEO kan een accommodatie haar volledige potentieel benutten.

Uitstekende service is niet langer het enige dat nodig is om je te onderscheiden van de concurrentie. Een goed doordachte BEO-strategie is de nieuwe manier om meer boekingen en een hogere dagprijs te krijgen dan uw concurrenten.


Dit artikel is geschreven door Bart-Jan Leyts op 29 juli 2021.

Heb je vragen? Nils en Korneel helpen je graag!

Boek een afspraak in

IBAN

BE77 0689 4107 6142

BIC

CKCCBEBB.

BTW

BE0766893183

RPS

Regio Gent Afdeling Brugge

Zit je nog met vragen?

Uw aanvraag is goed ontvangen.
We contacteren u zo spoedig mogelijk.

Oops! Something went wrong while submitting the form.